دیر زمانی در دنیای برنامه نویسی بود که روشهای جدیدی ساخته نمیشد و هنوز روی سیستمهای تحت داس کار میکردیم.روش ها همون روشهایی بود که در بیسیک و متعاقبا ویژوال بیسیک استفاده میشد.زبانهایی مانند سی و سی پلاس پلاس بیداد میکردن.پاسکال هنوز قدر و منزلت خودشو از دست نداده بود.فاکس پرو کم کمک داشت بار خودشو با کمک اکسس جمع میکرد و از دنیای بانک های اطلاعاتی خداحافظی میکرد.اینجا بود که پای زبانهای برنامه نویسی پیشرفته باز شد.زبانهایی مانند سی شارپ و دات نت و جاوا پا به عرصه گذاشتن.تا دات نت فریمورک خودشو ارائه داد ، جاوا هم با جی کوئری و جی تو ای ای به بازار برنامه نویسا شبیخون زد. اما بیایم فکر کنیم که آیا تنها حضور این زبانها باعث معروفیتشون و کاربردشون میشه؟ مث آدمیه که بگه من فارغ التحصیل مهندسی آبیاری گیاهان دریایی دانشگاه آزاد عالیشهر بوشهرم اما کار ندارم و بیکارم. دانشی هم که نتونه تبدیل به کار و فعالیتی بشه ، یه دانش مرده به حساب میاد. تا مدتها کی میدونست جی سون (Json) و جی کوئری (JQuery) چی هستن و چیزی جز اسامی آدمهای انگلیسی هستن؟ تا اینکه صاحب سبک هایی به نام Gmail و Travian و Facebook پیداشون شد و به جهان نشون دادن که چجوری میشه این زبانهای برنامه نویسی حرفه ای رو به خدمت گرفت.
در حال حاضر هم خیلی از امکاناتی که در وبسایتها استفاده میشه رو به نام هایی مانند تگ کردن عکس به سبک Facebook و یا نمایش تصاویر و اطلاعات به سبک Travian مورد استفاده قرار میدن تا این سایتها برای همیشه در اذهان برنامه نویسان به نام سایتهای پیشرفته صاحب سبک باقی بمانند. هنوز هم که هنوزه میگیم پفک چی توز.در صورتی که پفک نام اولین شرکتی بود که این محصول رو ارائه داد تا نامش برای همیشه در ذهن بچه ها و البته بزرگسالها جاودان باقی بمونه.
در تصویر زیر نمونه ای از استفاده از امکانات جی کوئری به سبک تراوین رو به نمایش گذاشتم.تصویری پر خاطره از یه روز پر خاطره با همکلاسیای زمان دانشگاه در تهران. برای مشاهده این سبک ماوس رو روی عکس ببرید تا علامات توضیح ظاهر بشن که با بردن ماوس روی این علامات ، توضیحات به نمایش در می آیند.
مورد زیر میتونه در نمایش توضیحات چارت سازمانی ادارات و شرکتها کاربرد زیبایی داشته باشه.به عنوان توضیح : وقتی بیننده سایت ماوس رو روی نام مدیر عامل شرکت میاره همچین توضیحاتی بصورت ToolTip ظاهر میشه و بیننده بدون نیاز به کلیک و مشاهده صفحات جداگانه به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی پیدا میکنه.
ای خداااااااااااااااااااااااااااااااا
صادق جان قلمت هم مثل خودت باحاله جیگر
1- اولا اونی که اسمش یادت نمی یاد رضا قورچیان هست.
2- اون آقای آخری اسمش محمد نیست و مهدی نجدِ
3- jquery و json از پیاده سازی های جاوا اسکریپ هستند وهیچ ربطی به جاوا ندارند !!!
4- دوست دارم به خاطر همین گیج زدن ات.
تشکر میکنم از دوست خوبم حسن جان که هنوز صداش و ویدیویی که محمد جواد ازش گرفته بود تو گوش و جلو چشممه !!!!!
حسن جان من از اون لحاظ میگم JSON و JQUERY از انشعاب های جاوا و وابسته به اون هستن که اسکریپت رو چیزی جدا از همون زبان نمیدونم.اسکریپت کد زبانی متداخل در زبانی دیگره که جدا از زبان و قوانین برنامه نویسی زبان خودش نیست.
بازم مرسی از نظرت که پر از لطف بود